riva ner tapeter

ja idag så vart de planer på att riva ner tapeter i sovrummet men det får vänta till imorrn istället. fick annat och göra pluss att man blev lite lat så här på kvällen. Sen så undrar ni säkert varför vi är vackna den här tiden på dyngnet? det vet jag nästan inte själv är helt änkelt pigg efter våra trevliga besökare som har varit hos oss. vi har sett på film och pratat om lite allt möjligt,kan sega att det var oerhört skönt att få ha pratat utt om allt och inget. Imåndas så var vi och provade bada på badhuset för första gången med Ellen. Det tyckte hon var jätte kul. Tog även bilder när vi var där,känndes jätte fel att sätta kameran under vattnen. Jo och idag så fyller min lillasyster 19år så ska fara och fika hos henne och patrik imorrn. På lördag så har vi fixat barnvakt och då ska vi och fira henne med lite roligt folk. Ja sen dopet det gick jätte bra de oxå,ska sätta in bilder så fort Annie kommer över med sin kamera så ska vi häva över lite bilder på våran dator. Så det kommer bilder,men när vet vi inte :) No men nu ska vi gå och sova,tippar på att jag och älsklingen kommer vara rätt så möra imorrn.Men det är sånt man få ta när man är uppe sent på natten/morron. natti natt på er
 
 
 

Sep.09.14

Idag så har Ellen sovit jätte bra,tror hon somnade där kring kl 19.15-19.30 vaknade sen en sväng kring 1-2 tiden för mat sen somnade hon om ^^  Sen ska jag & Ellen fara med moster Annie & Patrik till Haparanda/Torne och handla lite. Pappa Björn valde att stanna hemme så han ska ta och fixa till lite här hemma och till dopet på lördag :) Ja tror ni får bilder på lördag eller söndag. Tänkte man kan köra på en bilder inlägg så får ni se lite bilder på hur dopet var och mm ;) No nu ska jag inta frukost och sen börja göra oss klara för avfärd

Bakningen

Igår så vart det att baka men vi hann inte så värst mycke eftersom jag hade räknat med att Ellen skulle sova,men nej det ville hon absolut inte. Lilla envisa gullunge ♥ No men vi han iaf göra lite grann,det var misslyckade muffins och chokladkaka med minni marshmallows. Men vi tänkte göra ett nytt försök idag med muffinsarna :)  Ska försöka koma ihåg att ta bilder på det vi har bakat sen så får ni oxå se. Ja men nu så ska jag gå och myssa/bussa med min söta dotter i soffan ♥ Hejs
 

Chokladkaka

 
Tipsar i dag om en riktigt god och precis lagom söt chokladkaka med vaniljglasyr som vi gjorde häromdagen.

Chokladkaka:
50 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 dl vatten

Glasyr:
70 g smör eller margarin
2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 msk vatten

Gör så här:
Rör samman alla torra ingredienser, häll i vattnet och rör om. Häll i det smälta margarinet och rör till en slät smet. Häll smeten i en rund bakform eller liten långpanna och grädda i ugnen i 15-20 minuter i 200 grader.
Låt kakan kallna medan du gör glasyren.

Rör margarinet mjukt, tillsätt övriga ingredienser och rör till en slät smet som du breder på den kalla kakan. Garnera med kakao.

Pratat med prästen

Vad har man hunnit med idag då? Jo vi har varit och pratat med prästen om hur vi vill ha dopet på lördag och lånat även en dop kläning utifall att våran skulle vara för liten. Lilla gumman växer ju så de knakar,så man vet alldrig bätre att vara på den säkra sidan :) Imorrn så ska vi på babymasage sen efter de så ska Lotta och Paulo komma över till oss. Har även frågat om Lotta skulle vilja hjälpa mej och baka,och det ville hon göra. Skönt att få lite hjälp med de eftersom jag är ingen hejare på att baka och har inte så värs mycke tid till övers med de. Så vi får väl se vad vi hittar på för not gott att göra ;) Har varit lite sugen på att fara ut i skogen och plocka svamp eller bara ta en promenad med hunden,men det kanske blir av här någon dag man får väl se.
 
Annars så har gumman somnat där vid 20-21 tiden och lär nog sova till 06-07 om jag gissar rätt och eventuelt vakna för lite mat vid 02-03 men inte helt säkret. Har även gjort hennes favorit sysla idag nämligen bada ^^ hon är alltid så nöjd i badet ♥
 


Ja men nu så blir det för min och älskligens del oxå att sova så vi orkar imorrn hålla igång :)
Gonatt

Prometius

Nu har man sett Prometheus med långhåri,eftersom han hade bara sett den på dålig kvalla. Ja tycker den är si så där filmen den går och se en gång och Björn håller med.


Har funderingar på att om man ska ta och fråga om någon vill passa Ellen i någon timme så jag och Björn kan få stor städa här hemma. Vet dock inte vilken dag man ska ta och göra de men skulle som vara skönt att få ordentligt städat här innan vintern kommer på riktigt igång :) No men det hinns fortfarande. Imorrn så blir det att fara och prata med presten om dopet mm och nu ska vi ta och nanna kudde,är ju en dag imorrn oxå.. natti natt på er

en måndag som många andra =)

Det blev en tidig morrron för våran del eftersom de var ju försäkringskassan idag som skulle göras. Så det blev att vi vaknade där vid 07 tiden för att vi ska hinna med allt. Det ska matas,bytas blöja,äta frukost,ut med hunden och klä på. Nå men vi han precis i lagom tid. Annars så har vi varit på lyktan och tagit oss en fika och sen så har vi varit en sväng på folkan och kollat på grossistutförsäljningen björn köpte sej 3 T-shirts och jag en tunnare vindjacka.Efter de så vart det att fara och hälsa på Ingeborg (98 år). Hon riktigt lös upp av glädje när hon fick se lilla Ellen,hon fick även hålla i henne en sväng och då drog hon fram sitt gulliga leende som vanligt och var så glad. Vi glömde ju förstås kameran fast vi hade nämnt igår om att vi måste komma ihåg den nu när vi skulle till Ingeborg. Nå men det är ju så typiskt oss att glömma. har även fått nyckeln till prästgården,så ikväll ska vi fara dit och planera lite grann och kolla hur de ser ut :)

Ja nu sitter vi hemma och ska snart ta och gå och handla och göra mat,men först ska Ellen få sin mat. Hejs :)

Bad :)

En av få kvällar gumman var på riktigt dåligt humör och bara skrek, sist var nog då vi var och hälsade på Eveooe Thomas då hon var på det här humöret.
Men en sak hjälpte och det var ett varmt bad, nu gäller det bara att få henne och sova, ska upp tidigt imorrn för att fara på försingringskassan. I övrigt inget nytt :) Btw så har hon nu äntligen somnat efter ännu en måltid :)
 
 
God natt

Sep. 09, 2012

Det var juh nu ett bra tag sen man skrev här på bloggen,men har som varit rätt upptagen med att ta han om våran lilla Ellen. Ja vi har hunnit med att hälsa på mina morbröder som bor i finland. hade tyvär inte med oss kameran så det blev inga bilder därifrån. Min bror Tommi + familj kom oxå med,så vart rätt många. Annie & Patrik kunnde inte följa med eftersom hon skulle jobba. har varit med kompisar,spelat sällskapsspel,sett på film,hunnit vara några svängar till luleå & haparanda/torne. Det var lite kort om vad vi har haft för oss.
 
 
Då tar vi vad som hännder för oss nu för tillfället. Vi ska ha dop den 15 så jag ska väl baka lite idag hade jag tänkt,men först ska jag och Björn städa här hemma. Imorrn så är det försäkringskassan kl 09.00 och efter de så ska vi och hälsa på Ingeborg som är 96-98 år gammal. Sen den 20 så ska gumman få sin första vaksin spruta,tippar på att hon kommer grina jätte mycke lilla stackarn♥. Vi har planerat oxå på att fara över en helg och hälsa på Elin & Michael i Umeå.
 
 
Iförgår så vart de att vara på Bowling/Lilla medans Ellen var hos mormor. Hon hade tydligen bara sovit hela tiden tills vi kom hem vid 02.00 och då ville hon ha mat,sen så somnade hon om. Annars hade vi jätte trevligt/kul på bowlingen och på lilla. Vi fick även en överraskning på björns konto innan vi for på bowlingen,han hade nämligen fått sina pengar från försäkringskassan. Så det var kul och veta att man inte behöver snåla överhuvudtaget den här månaden :)  Ja nu vet ni på ett ungefär hur vi har haft de,men nu ska vi sätta igång med städningen. Hej hej på er
 

Bilder

chokald bajs
Ellen
Bebisen

Födelsedags barnet

bowling gänget

klot

Andy&Hanna

Björn svingar

Jocke

jag & ellen

 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus